Centrum
Psycho-Sensa

Meditatie

gele top 1

Wij gebruiken, zowel bij de Healing als bij de Coaching, diverse vormen van meditatie. We laten je ervaren dat mediteren een belangrijk attribuut is om je dagelijks leven op orde te brengen en te houden. Het is voeding voor je ziel.

Er gebeurt zoveel op een dag, er komen zoveel indrukken tot je - soms teveel - dat je vaak automatisch reageert op wat er op je afkomt. Met als gevolg dat je je laat leven door de omstandigheden of door andere mensen.
En waar blijf jij dan?
Neem jezelf en je behoeften serieus en onderzoek wat meditatie voor jouw welzijn kan betekenen.Meditatie kent verschillende vormen en stadia. We beginnen met aandacht en concentratie.
Je leert allereerst je te concentreren, je volledige aandacht te richten op een aspect van jezelf en dat rustig vol te houden.

Door je aandacht naar binnen te keren ga je waarnemen wat er in je lichaam gebeurt. Je gaat ontdekken wat je precies denkt, wat je emotioneel raakt of wat er in je leeft, waardoor je bewust wordt wat er op een dieper niveau bij je speelt.

Meditatie geeft waardevolle informatie over jezelf. In het begin kan het bijvoorbeeld onbewuste zaken aan het licht brengen zoals pijnlijke herinneringen, oude trauma's, onverwerkt verdriet en vooral angsten. Deze tonen zich dan aan je bewustzijn want ze willen worden opgeruimd, willen worden losgelaten, willen worden bevrijd uit je systeem zodat je verder kunt groeien in geestelijk bewustzijn.

In latere stadia zal het je gedachtenwervelingen tot rust brengen. Je zult in staat zijn om heldere keuzes te maken en je gedachten bewust te richten op thema's die voor jou van belang zijn waarover je nieuwe inzichten zult ontvangen.

Er zijn nog meer vormen van meditatie maar meer daarover bij de pagina over de
volle maan-meditatie.

Vrijplaats

Voor Spiritueel Ontwakende Mensen.

© 2014 website Margo Schmidt Soevereine Waarden links